Білки знайшли свого покровителя

Facebook
Twitter
Telegram

Білки з Подільського зоопарку тепер теж мають свого покровителя. Опікуватиметься ними викладачка Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова Олена Ромашкіна.
Білок під свою опіку пані Олена вибрала невипадково. Вінничанку непокоїть, що через глобальне потепління, від наслідків якого потерпає флора і фауна України, чисельність білок у дикій природі відчутно зменшується. У підтвердження своїх слів опікунка навела публікацію видання ВВС, в якій зазначається, що до 2100 року в Україні може зникнути 97% природного ареалу білки – вивірки звичайної (Sciurus vulgaris). На думку Олени Ромашкіної, саме завдяки діяльності зоопарків, наші нащадки можуть побачити тварин, які внаслідок змін клімату зникли у дикій природі.

  • Біля головного корпусу університету є парк, де раніше жило багато білок. Я завжди любила спостерігати за ними. Втім, останнім часом вони кудись зникли. Коли я дізналась, що вони є в нашому зоопарку і над ними можна взяти опіку, я одразу вирішила, що білки – це моє. Я люблю тварин. В мене вдома завжди є тварини, – розповідає пані Олена.
    Вінничанка вважає тварин джерелом позитивних емоцій.
  • Кажуть, що тварини – брати наші менші. Але я вважаю, що вони рівні нам, а де в чому і кращі за нас.
    ,

Маєте намір стати опікуном наших тварин, зайдіть на сайт Подільського зоопарку zoo.vn.ua і подайте свою заявку у розділі “стати опікуном”.

Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону