Верблюд двогорбий

Верблюд – це корабель. За парус йому – горб. Він ходить між віків, рухаючи цивілізації. Мало кому відомо, що в душі він – аристократ, оскільки походить з ряду оленеподібних! І хребет має прямий, як належить аристократу.
Народам Північної Африки це відомо. Тому вони вважають верблюда твариною священною. А ім’я його походить від арабського «краса». Ось так. Але верблюд не лише красивий. Він ще й досконалий. Про 200 літрів води вам відомо. А про те, що він не потіє, допоки температура тіла не підвищиться до 41 градуса? А про те, що у верблюда червоні кров’яні тільця – еритроцити – мають овальну, а не округлу, як всіх, форму? Саме це зберігає властивість його крові текти і після обезводнення. А губи верблюда мають особливу форму, котра дозволяє йому їсти те, до чого іншим тваринам боляче і приторкнутись. Та й взагалі не досмаку: рибу, м’ясо, кістки та шкіру. Його ніздрі, по-перше, повністю закривають дихальні шляхи від піску, а по-друге, не дають водяній парі з диханням вийти назовні і знову перетворюють її на воду. На кожній нозі верблюда є по два пальці і широка м’яка підошва, пристосована для ходіння по піску та дрібному камінню. І це ще не все. Вам відомо, що у країнах Близького Сходу верблюди беруть участь у швидкісних перегонах. А ось коли б вони жили в Англії, то напевне їх навчили б грати у футбол. Бо верблюд може пнути кого завгодно усіма чотирма ногами на усі чотири боки! Ну, це вже крайнощі. А просто плюнути у писок неприємному типові – це норма. Та не поспішайте образитись. Верблюд мав на увазі зовсім інше. У такий спосіб він просто очищує шлунок. Репродуктивний вік у верблюдів розпочинається приблизно в 3 роки. Вагітність триває 360-440 днів, по котрій народжується одне дитя. Вага новонародженого близько 37 кг. Розмірів дорослого молоді верблюди досягають у 5-річному віці і можуть жити до 40 років. Верблюд – це досконалий енергозберігаючий механізм, у якого може повчитись і людина.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Верблюд двогорбий

Опікуни

Поки що немає жодного опікуна =(

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону