Камерунські вівці

корінні європейці

Європа
Камерунські вівці – (Ovis aries) – були одомашнені в Камеруні, в Західній і Центральній Африці, але значного поширення набули у Європі. Ця невелика аборигенна порода не вимагає спеціальних умов життя.
Восени вони обростають підшерстком, який сходить після зими. Тому камерунських овець не стрижуть. Одна з особливостей породи – висока плодовитість. Також до особливостей цієї породи можна віднести раннє дозрівання овець, які вже у 5 місяців досягають статевої зрілості. Камерунці зазвичай приносять одного-двох ягнят. Найбільш поширене їх забарвлення: коричневі з чорним животом, головою і ногами. Також поширені вівці чисто чорного і чорного-коричневого забарвлення. Вага дорослих баранів становить 40-50 кг., дорослі вівці важать 30-40 кг. Зріст баранів у холці становить 60-70 см, овець – 60-65 см. Живуть вони по 10-12 років. Особливість будови верхньої губи камерунських овець дозволяє їм пастися навіть на небагатих високою травою пасовищах. Вони можуть «зрізати» траву дуже коротко. Камерунські вівці дуже популярні в Європі. Їх можна зустріти в зоопарках Німеччини, Чехії, Польщі. Це рухливі і витривалі тварини, які здатні долати великі переходи і харчуватися рослинністю степових, гірських і пустельних пасовищ. Поведінка камерунських овець, та й овець взагалі, дуже специфічна. Їх вважають боязкими і впертими. У порівнянні з іншими домашніми тваринами, вівці некмітливі, на психологічному рівні неконтактні. Спроба добитися від них взаєморозуміння приречена на провал.
Якщо собаки, кішки, коні підлаштовують свою поведінку під конкретні умови і вимоги людини, то вівці незмінно користуються кількома простими рефлексами, змінити які коштуватиме великих зусиль. А вся річ у тім, що у них стадний інстинкт розвинений значно сильніше, ніж у диких предків. Причому психологічний комфорт овець прямо пропорційний розміру групи. Якщо більшість тварин, навіть стадних, не терпить перенаселеності, то вівці у величезних групах почувають себе чудово, в малих – добре, а на самоті – погано. Побратимів їм можуть замінити й інші тварини. Відомий випадок, коли самотня вівця подружилася з каченятами. Ще одна незрозуміла особливість овець – нездатність піднятися на ноги з положення лежачи на спині. Перекинута на спину тварина задихається через кілька годин.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Поки що немає жодного опікуна =(

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону