...

До Подільського зоопарку завітали колеги з Молдови

Facebook
Twitter
Telegram

Делегація державного Кишинівського зоопарку республіки Молдова із робочим візитом відвідала Подільський зоопарк.
Адміністрація Подільського зоопарку провела для гостей екскурсію Подільським зоопарком. Директор зоопарку Євген Ткачик поділився з колегами досвідом будівництва сучасних вольєрів, а також системи очистки та фільтрування води для басейнів.
Директор Кишинівського зоопарку Роман Крецу розповів про зоопарк, який він очолює та зауважив, що це єдиний державний зоопарк на території республіки Молдова.
На його думку, сучасний зоопарк у сучасних умовах не може існувати без тісних зв’язків із підприємствами такого ж типу. Тож, дуже важливо знаходити нові можливості для співпраці.

  • – Ми знаходимося достатньо близько один від одного. Нас розділяють лише 365 км і ріка Дністер. Ви другий по сусідству зоопарк після Одеського. У вас дуже цікава колекція, яка для нас представляє великий інтерес і, знову ж таки, в нас є тварини, які, я вважаю, можуть представляти інтерес для вас. Мета нашого візиту – побачити гімалайських ведмедів, умови їх утримання, вимоги до їх утримання у неволі. Ми плануємо здійснити один обмін. Можливо, ми зможемо надати вашому зоопарку тварин, які цікаві вам, – зазначив Роман Крецу.
    За його словами, Кишинівському зоопарку 46 років. І територія, і колекція потребують оновлення. При загальній площі зоопарку у 24 гектари відкритими для відвідувачів є лише 12 гектарів площі. Територію, яка не була активною для відвідувачів, планують розвивати, а для цього, зокрема, потрібна співпраця з обміну та придбанню нових тварин.

Представники делегації з Молдови дуже тепло відгукуються про українських колег. Зазначають, попри війну відчувають підтримку з боку України.

  • Ми не є членами жодної асоціації зоопарків, які близько. Ми належимо до Євроазіатської регіональної асоціації зоопарків та акваріумів (ЄАRAZA), Світової асоціації зоопарків, але, все одно, це щось таке ілюзорне, абстрактне і далеке. І, от, навіть у такий нелегкий для вашої країни час ви нам простягнули руку допомоги і зараз Українська асоціація зоопарків нам дуже допомагає. Ми беремо участь у всіх семінарах, які українська асоціація проводить, за що дуже вдячні. Дякуємо, що не кидаєте нас і допомагаєте нам розвиватись і ставати ще краще, – наголосив Роман Крецу.
    Очільник делегації та його колеги висловили вдячність колективу Подільського зоопарку за теплий прийом та запросили адміністрацію Подільського зоопарку відвідати Кишинівський зоопарк у День міста Кишинів, який відзначають у жовтні.
Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Право на безкоштовне відвідування зоопарку

Право на безкоштовне відвідування зоопарку мають такі категорії населення при пред’явленні відповідних документів, що підтверджують належність до зазначеної пільгової категорії:

  • Діти до трьох років;
  •  Діти, батьки яких загинули під час виконання бойових дій;
  • Інваліди І-ІІ груп;
  • Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • Особи, які супроводжують організовані дитячі екскурсійні групи (один супроводжувач на групу з 10 осіб).

Щосереди та з 1 червня по 10 червня, а також з 6 грудня по 31 грудня право на безкоштовне відвідування зоопарку мають:

  • Учасники бойових дій;
  • Діти, які є внутрішньо переміщеними особами;
  • Діти з багатодітних родин;
  • Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • Пенсіонери за віком.

З 1 червня по 10 червня, а також з 6 грудня по 31 грудня право на безкоштовне відвідування також мають:

  • Діти до 16 років.

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону