Лемур котячий

Мультяшний персонаж з острова Мадагаскар

Африка
Лемур котячий, кільцехвостий або катта (лат. Lemur catta), як його ще називають мешканці острова Мадагаскар, де живуть ці забавні примати підряду вологоносих мавп, є представником сімейства лемурів (лат. Lemuridae).
За розмірами кільцехвості лемури найбільше подібні до кішок. Довгий смугастий хвіст не лише прикрашає лемурів, але й допомагає їм тримати рівновагу, коли вони стрибають з дерева на дерево. Колір хутра: сірий, іноді рожевувато-коричневий. Кінцівки зазвичай сіруваті, голова і шия темного кольору. Внутрішня частина тіла біла, морда прикрашена темними плямами трикутної форми, розташованими навколо очей.
Цифра Довжина тіла: 38-45 см. Вага: до 3,5 кг. Довжина хвоста: 55-62 см. Вага: 1-1,5 кг. Тривалість життя: до 35 років. Зі сходом сонця лемури всідаються на задні лапи і розводять передні кінцівки в боки так, щоб сонячні промені потрапляли на живіт. Після таких сонячних ванн тварини вирушають на пошуки їжі. Зазвичай в раціоні лемурів немає білку. Переважно це фрукти і листя рослин. Іноді це кактуси. Живуть ці тварини великими групами по 20-30 особин, в яких головує досвідчена самка. Вагітність триває близько 4,5 місяців. Як правило, народжується один малюк. Перший час мама носитиме його на животі. А вже за два-три тижні після народження він пересяде на спину матері. Вже за місяць малеча почне на кілька кроків відходити від матері, щоразу швидко повертаючись до своєї годувальниці, щоб поїсти і зігрітися. На грудному вигодовуванні малюк перебуватиме впродовж 5 місяців. Втім, разом з дорослими він все частіше куштуватиме дорослу їжу.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Сервісний центр "Апекс"

Продаж, обслуговування, ремонт та налаштування комп'ютерної, офісної та побутової техніки у місті Вінниця

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону