Тигр уссурійський

Хижак, що став талісманом олімпійців

Європа
У дикій природі мешкає у Китаї, у лісах вздовж берегів річок Уссурі і Амур, Північній Кореї.
Тигр амурський (Panthera tigris altaica) — підвид виду тигр роду пантера (Panthera), один з найрідкісніших підвидів тигра (Panthera tigris). Найбільший хижак з родини котячих. Єдиний, що живе у холодних умовах. У дикій природі мешкає у Китаї, у лісах вздовж берегів річок Уссурі і Амур, Північній Кореї. Уссурійський тигр має достатньо велику голову, гнучке тіло та короткі масивні лапи. Від крижаного вітру і низьких температур тіло захищає шар жиру на животі, густий та товстий шар хутра навколо шиї. Хутро тигра від золотавого до помаранчового. Взимку воно може сягати 6 см завдовжки. На спині та на боках цієї велетенської кішки чорні смуги. Лапи мають додаткове хутро, щоб забезпечити ізоляцію від снігу. Також вони мають менше смуг. Розмноження Парування тигрів може відбуватися з 4 років і незалежно від пори року. Зі своїм обранцем тигриця проводить тиждень, доки не завагітніє. Через три з половиною місяці у своєму лігві вона народжує 3-4, іноді шість, сліпих дитинчат. Розмір Висота: 107–110 см ( самці), Довжина без хвоста: 190–230 см (самці), 180–225 см (самиці) Довжина хвоста: 1 м Вага: до 300-350 кг (самці), 100-180 кг (самиці). Цікаві факти • Голодний тигр нападає навіть на ведмедів. • Вбиває тварин лише для харчування. • Здатний одним стрибком подолати відстань до семи метрів. • Споживає близько 20 кг м’яса в день. • Влаштовують засідки своїй потенційній жертві. • Лише одна атака з десяти виявляється для амурського тигра вдалою. • Рідко нападають на людей. У 1988 році Ходорі був офіційним талісманом Літніх олімпійських ігор в Сеулі. Тривалість життя У дикій природі живуть близько 10-12 років.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Delphi Software

Компанія з розробки програмного забезпечення Delphi Software взяла під свою опіку одразу три види тварин, які мешкають у Подільському зоопарку. Під її дбайливою опікою не лише тигриця уссурійська, але й рисі та сурікати.

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону