Ягуар

Кішка, що володіє гіпнозом

Ягуа́р, пантера ягуар (Panthera onca) — за своїми розмірами третій з родини котячих у Новому світі. Мешкають на території всієї Південної і Центральної Америки та на півдні Північної Америки. У бразильському штаті Мату-Гросу можна зустріти найкрупніших представників цього виду.
Це найсильніший представник серед котячих. Своїми гострими зубами він здатний прокусити навіть череп жертви або панцир броньованих рептилій. Ареал цих найсильніших кішок – переважно тропічні дощові ліси та злаковники. Втім, зустрічали цього звіра і в гірських лісах, і на узбережжі океану, де хижак відшукує і викопує черепашачі яйця. Під час археологічних розкопок були виявлені рештки ягуарів, яким близько 2 мільйонів років. В ті часи ареал їх проживання ширився на весь південь нинішніх США. Розміри Довжина тіла без хвоста: 1,1–1,9 м, хвіст: 45–75 см. Маса: 36–113 кг, іноді: до 158 кг. Спосіб життя цих звірів усамітнений. Він не любить конкурентів на своїй території, навіть якщо вони з родини котячих. Водночас, досить дружній до своїх родичів. Полює, як правило, після заходу сонця і перед світанком. Ягуари прекрасно бігають, лазять по деревах, плавають. Селяться зазвичай біля водойм. Саме тут вони завжди можуть підстерегти здобич, яка прийшла втамувати спрагу. Здобич ягуара – це капібари, копитні, пекарі, тапіри, мавпи, лисиці, гризуни, птахи, змії, гризуни, черепахи та черепашачі яйця, алігатори, риба. Іноді хижак не гербує і домашньою худобою. Мисливці Бразилії стверджують, що ягуар має здатність гіпнозувати свою жертву. На відміну від інших великих котячих, ягуар іноді прокушує своїми гострими зубами жертві череп. Статевої зрілості ягуари досягають у трирічному віці. Вагітність самок триває 100 днів. Після чого народжується двоє-четверо дитинчат. Тривалість життя ягуарів в неволі може сягати до 22-25 років.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Bakery Bushe

Пекарня Буше у Вінниці - це неймовірний вибір свіжого, здорового і поживного хліба, а також широкий асортимент найсмачнішого домашнього печива, кексів, тістечок, десертів і смачна кухня.

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону