...

Мавпа Бразза

Бородатий примат

Африка

Мавпа Бразза — вид приматів з роду Мавпа (Cercopithecus) родини Мавпові (Cercopithecidae).

Мають найбільш яскравий вигляд. Тіло сіре з червонувато-коричневою спиною, кінцівки чорні, а маківка – біла.

Мавп Бразза часто називають бородатими. Адже вони справді мають білу бороду і жовто-гарячу пляму на рівні брів. Самці відрізняються від самок не лише більшим розміром тіла, але й синьою шкірою на щоках навколо носа.

Батьківщина: країни Центральної Африки.

Розміри: довжина голови й тіла: 41-61 см,   вага: самці – 7.4 кг, самиці – 4.1 кг.

Розмноження

Живуть сім’ями з одного дорослого самця та трьох дорослих самок та їх потомства. Зазвичай це групи від 8 до 10 осіб, іноді – до 35.

Статеве дозрівання: з 5-6 років.

Шлюбний період триває протягом усього року.

Вагітність: від 168 до 187 днів.

Зазвичай самка народжує одне дитинча.

Харчування

Плоди, насіння, листя, гриби, дрібні рептилії, комахи.

Вороги

Великі африканські орли, леопарди, люди та інші примати.

Тривалість життя

До 22 років у дикій природі.

Цікаві факти

Мавпа Бразза вміє ніби завмирати і зливатися із зовнішнім середовищем, ставати непомітною на тлі зеленого листя та гілок дерев.

Цей вид приматів зустрічається в ряді природоохоронних територій.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Поки що немає жодного опікуна =(

Ми працюємо
Ми в соц. мережах:

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.