...

Під час війни у Подільському зоопарку народились полярні вовки

Facebook
Twitter
Telegram

У Подільському зоопарку народились діти війни. Поповнення у родині полярних вовків, які перебувають під опікою Вінницький блог N2. Лайкни, якщо любиш Вінницю. Народження малюків у зоопарку вже чекали, бо саме в перший день війни, 24 лютого, бачили, як полярний вовк залицявся до своєї вовчиці. Потомство з’явилось на світ через 64 дні. Попри те, що під час будівництва вольєру були передбачені місця, в яких молодій мамі було б комфортно перебувати з потомством, народила вовчиця у норі, яку вирила сама. Втім, час від часу вона змінює локацію і переміщує малюків в інші схованки, які є у вольєрі.
Наразі всі відвідувачі можуть побачити малюків у відкритому вольєрі. Щоправда, переважну більшість часу дітлахи перебувають у норі, яку вирили їх батьки. Назовні вони вибираються переважно тоді, коли гріє сонечко.
Точна кількість малюків та яка їх стать, поки що достеменно невідомо. Вовченята виходять на прогулянку не усі разом, а по черзі. Однак за спостереженнями працівників зоопарку, серед новонароджених є і дівчатка, і хлопчики.
Харчуються малюки переважно материнським молоком. Втім, і до дорослої їжі проявляють цікавість. Доки тато обгризає шмат м’яса, найвідважніше вовченя знайомиться із запахом та смаком їжі, яка у дорослому житті стане його основним харчем. Прилаштувавшись біля тата, облизує м’ясо та намагається відірвати хоча б невеличкий шматочок.
Вовченята немов пухнасті комочки. Наразі вага малюків близько двох кілограмів. Народились вони з коричневим забарвленням хутра. У дикій природі такий колір при народженні дає можливість краще маскуватись. Коли вовченята досягнуть статевої зрілості, змінять колір забарвлення хутра на білий.

Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Право на безкоштовне відвідування зоопарку

Право на безкоштовне відвідування зоопарку мають такі категорії населення при пред’явленні відповідних документів, що підтверджують належність до зазначеної пільгової категорії:

  • Діти до трьох років;
  •  Діти, батьки яких загинули під час виконання бойових дій;
  • Інваліди І-ІІ груп;
  • Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • Особи, які супроводжують організовані дитячі екскурсійні групи (один супроводжувач на групу з 10 осіб).

Щосереди та з 1 червня по 10 червня, а також з 6 грудня по 31 грудня право на безкоштовне відвідування зоопарку мають:

  • Учасники бойових дій;
  • Діти, які є внутрішньо переміщеними особами;
  • Діти з багатодітних родин;
  • Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • Пенсіонери за віком.

З 1 червня по 10 червня, а також з 6 грудня по 31 грудня право на безкоштовне відвідування також мають:

  • Діти до 16 років.

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону