Голуб павичевий

Павичевий голуб — найвідоміша і популярна порода декоративних голубів. Пишний хвіст, що складається із 30-44 пір’їн, голуби тримають майже вертикально, як справжні павичі.

Кінчики пір’я на хвості птаха виглядають трохи зім’ятими і здалеку справляють враження мережива. Сьогодні зустрічаються екземпляри, у хвості яких є 50 і більше пір’їн. Голуби цієї породи можуть бути різного забарвлення, але абсолютну першість утримують білі птахи. Павичі, як декоративна порода голубів, існують дуже давно. Їх батьківщиною прийнято вважати Північну Індію. З Індії голуби спершу потрапили до Англії, пізніше – до Голландії, а вже потім поширилися усією Європою.

Крила голубів-павичів опущені трохи нижче хвоста. Груди випуклі, ноги короткі. Це справляє враження, що птах ходить на пальчиках. Голова невелика, дзьоб світлий, середньої довжини. Очі у білих голубів чорні, а у темних птахів помаранчеві.

Оперення голубів може бути найрізноманітніших комбінацій. Зазвичай зустрічаються білі, чорні, червоні, строкаті, сині. Також бувають павичі білі зі щитками, з кольоровим хвостом. Найчастіше колір хвоста у білих голубів павичів чорний. Сьогодні у всьому світі існують три стандарти павичів: американський, угорський і російський. Але всі вони мало чим відрізняються. Лише за російським стандартом великі розміри птиці – кращі. За двома іншими – чим менший і компактніший павич, тим вище його цінність. Павичі невибагливі до якихось особливих умов утримання. Ці голуби дуже плодовиті і вважаються хорошими батьками. Кладку голуби насиджують 16-19 днів. Цікаво, що роблять вини це не лише по черзі, але й за розкладом. Голуб сидить на яйцях вдень з 10-ї – до 16-ї години, а голубка – увесь інший час. Яйця голубів мають біле, чи кремове забарвлення. Пташенята народжуються сліпими, безпомічними і покритими пухом. Батьки годують їх слизом зобу, який іноді називають пташиним молочком. Таке годування триває 7-20 діб. Потім пташенята починають їсти зерно. Розмножуються голуби до 10 років, але найкраще потомство дають в 3-6-річному віці. Сьогодні голуби-павичі – це вже вольєрні птиці. Вони погано літають, як і більшість декоративних порід голубів, та все частіше використовуються у розважальних шоу.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

Поки що немає жодного опікуна =(

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону