Папуги-монахи

Балакучі пташки

Папуга-монах ((лат. Myiopsitta monachus), папуга-чернець, калита або квакер, як його ще називають. Декоративна птиця з товстим дзьобом з загону папугоподібних.
На батьківщині птаха, у центральних і північних регіонах Південної Америки, переслідують, оскільки вважають шкідником. Зграї часто знищують врожай на полях. Разом з тим, в інших країнах калита став домашнім улюбленцем для багатьох сімей. Його здатність розмовляти та яскрава зовнішність не лишає байдужим. Протягом останніх десятиліть чисельність цих птахів значно зросла. В парках Іспанії папуг-квакерів так само багато, як і голубів. Папуга-монах середній за розмірами птах. Маса тіла – 100 грамів, довжина тіла разом з хвостом – до 30 см. Розмах крил — 48 см. Калита має щільне, рівномірне оперення. Темно-зелені крила з синім маховими пір’ями. Спинка і хвіст, черевце, щоки та лоб пофарбовані в кремово-сірий колір. В природному середовищі папуги квакери живуть великими зграями до 500 особин. Їх можна зустріти у листяних лісах, степах і навіть у горах на висоті до 1000 м над рівнем моря. Період розмноження з жовтня по грудень. Гніздяться на гілках дерев. В одному гнізді живе кілька сотень папуг. Гніздо будується поступово і розростається до 200 кілограмів. Комунікують птахи постійно. У дикій природі харчуються квакери пагонами дерев, дикорослими фруктами, личинками і дрібними безхребетними. В умовах зоопарку до раціону птахів додають зернові суміші, шматочки свіжих овочів і зелені, різноманітні фрукти, ягоди, а також пагони дерев. Час від часу птахи обточують свій дзьоб і когті. Тож, у вольєрі завжди мають бути свіжі гілочки дерев, які не містять дубильні речовини і смолу. Тривалість життя цих папуг  — 20-30 років.
Facebook
Twitter
WhatsApp

Опікуни

ІТ - компанія ITLine

Продаж, впровадження, сервісна підтримка програмного забезпечення, торгового обладнання, фіскальної

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону