Під час війни у Подільському зоопарку народились полярні вовки

Facebook
Twitter
Telegram

У Подільському зоопарку народились діти війни. Поповнення у родині полярних вовків, які перебувають під опікою Вінницький блог N2. Лайкни, якщо любиш Вінницю. Народження малюків у зоопарку вже чекали, бо саме в перший день війни, 24 лютого, бачили, як полярний вовк залицявся до своєї вовчиці. Потомство з’явилось на світ через 64 дні. Попри те, що під час будівництва вольєру були передбачені місця, в яких молодій мамі було б комфортно перебувати з потомством, народила вовчиця у норі, яку вирила сама. Втім, час від часу вона змінює локацію і переміщує малюків в інші схованки, які є у вольєрі.
Наразі всі відвідувачі можуть побачити малюків у відкритому вольєрі. Щоправда, переважну більшість часу дітлахи перебувають у норі, яку вирили їх батьки. Назовні вони вибираються переважно тоді, коли гріє сонечко.
Точна кількість малюків та яка їх стать, поки що достеменно невідомо. Вовченята виходять на прогулянку не усі разом, а по черзі. Однак за спостереженнями працівників зоопарку, серед новонароджених є і дівчатка, і хлопчики.
Харчуються малюки переважно материнським молоком. Втім, і до дорослої їжі проявляють цікавість. Доки тато обгризає шмат м’яса, найвідважніше вовченя знайомиться із запахом та смаком їжі, яка у дорослому житті стане його основним харчем. Прилаштувавшись біля тата, облизує м’ясо та намагається відірвати хоча б невеличкий шматочок.
Вовченята немов пухнасті комочки. Наразі вага малюків близько двох кілограмів. Народились вони з коричневим забарвленням хутра. У дикій природі такий колір при народженні дає можливість краще маскуватись. Коли вовченята досягнуть статевої зрілості, змінять колір забарвлення хутра на білий.

Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Альпаки під опікою

Альпаки з Подільського зоопарку під надійною опікою. Тепер про них дбає «Медичний центр «Клініка Господарських»

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону