Кури пухові

пташинний жень-шень

Азія
Домашні кури – це перші приручені птахи в історії людства Їх приручили і одомашнили більше 8000 років тому. Більш давньою історією спілкування з людьми можуть похвалитися лише собаки.
Предками сучасних курей були дикі чагарникові кури родом з Південно-Східної Азії. З тих пір виведено породи, які розрізняються за забарвленням, формою тіла, напрямку використання і багатьма іншими ознаками. Одна з таких – порода китайських шовковистих курей. Вона також має тисячолітню історію. Згадка про цих птахів зустрічається в записках мандрівника Марко Поло і датується 13 століттям. А на територію Російської імперії ці кури потрапили десь у 1768-1773 роках. Через особливу будову їхнього пір’я, а на ньому відсутні гачечки, котрі з’єднують перо в одній площині, птиця виглядає так, ніби вона покрита шерстю. Саме через незвичні якості пір’я вони втратили здатність літати. Але ці кури особливі ще й тому, що їхній гребінь і дзьоб мають синє забарвлення. А кольори пір’я такі ж незвичні для курей, як і їхні назви: чорні, білі, куріпчасті, блакитні (сині), червоні, жовті (палеві вони ж буф), сріблясті, мармурові, сплеш (похідне від блакитних), ізабеллові (лимонні) і перлинні. І вигляд у них не звичний. В одних на очі нахлобучена “шапка”, інші мають небесно-сині “сережки”, чорну мордочку і темно-фіолетову “троянду” на лобі. Та родзинка породи – колір шкіри, кісток і м’яса курей. Він синьо-чорного кольору! Вага такої курочки не перевищує 1,5 кг. Вони приносять до 80 яєць на рік і… 120-150 грамів пуху за дві стрижки. А через 30-40 днів знову подавай їй цирульника. І це ще не все. М’ясо та яйця китайських курей східна медицина вважає цілющими подібно жень-шеню. Вони виліковують туберкульоз, мігрені, хвороби нирок, гінекологічні і багато інших захворювань. Дослідження показали, що продукти шовкових курей багаті амінокислотами, вітамінами (особливо групи В), кальцієм, фосфором, залізом, містять нікотинову кислоту, а ще речовини, які очищають кров і підвищують кількість еритроцитів і гемоглобіну, активізують роботу селезінки, нирок, статевих органів. За поступливий характер цих курочок іноді називають кішками із сімейства курячих. Не дивлячись на те, що порода декоративна, шовкові кури – хороші матері і відмінні квочки. Часто їх використовують для висиджування яєць фазанів і куріпок.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Кури пухові

Опікуни

Поки що немає жодного опікуна =(

Стань опікуном

З питань опікунства телефонуйте за номером +38 (068) 160-62-04, або залиште дані для зв’язку

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону