У родині диких кабанів народились малюки

Facebook
Twitter
Telegram

У родині диких кабанів народились малюки. Чотирьох смугастиків вже можна побачити у відкритому вольєрі. Вони весь час біля своєї мами, ні на мить не полишають свою годувальницю під час сніданку та прогулянки. Доки мама їсть, малюки бігають навколо та вивчають навколишній світ. Втім, не всі новонароджені такі відважні. Двоє поросяток весь час ховаються під мамин бочок.

Породілля дуже обережна. Лише з’являються відвідувачі, пильно відстежує, чи бодай нічого не загрожує її діткам. До краю вольєру свій виводок не підводить. Постійно на сторожі і голова родини. Неподалік від нього кілька поросят з попереднього виводку. За своїми розмірами вони вже майже наздогнали дорослих.

Основний харч новонароджених наразі материнське молоко. Однак вони вже досліджують територію, на якій живуть, не лише на запах. Час від часу копирсають своїми маленькими п’ятачками у сухій траві та багнюці.

– На грудному вигодовуванні вони перебуватимуть протягом трьох місяців, – розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. – Щоб покращити моторику кишківника поросят, будемо підгодовувати іх підсмаженим ячменем.,

Коли в перші тижні життя у поросят триває процес прорізування зубів, приємний запах та смак смаженого ячменю позитивно впливає на апетит тварин, а жування твердого зерна вгамовує свербіж ясен. Прикорм до раціону новонароджених вводитимуть, коли вони трішки підростуть і зможуть краще пережовувати. Тоді в їх сніданках та обідах з’являться різнотрав’я, корінчики, жолуді.

Найчастіше сімейство кабанів можна побачити у відкритому вольєрі зранку, коли тварини виходять на сніданок. У похмурі дні переважну більшість часу малюки з мамою проводять у лігві.

Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону