...

У Подільському зоопарку оселились голуби у штанях та шалях

Facebook
Twitter
Telegram

Незвичайні голуби нещодавно поповнили колекцію Подільського зоопарку. Побачити відвідувачі зоопарку тепер можуть не лише голубів шалевих, павичевих і кучерявих, які живуть тут вже протягом п’яти років, але й рідкісних і навіть ексклюзивних для України. Тепер у нашому зоопарку обживаються голуби «англійський кар’єр», «шмалькальденські» голуби, голуби «німецькі шпаки» і голуби, яких називають танцюючими лебедями.
У давні часи птахів «англійський кар’єр» використовували як поштових. Тепер ці птахи є лише виставковими. Голуби цієї породи визнані найбільшими з літаючих порід голубів. Відрізняються ці красені характерними наростами над дзьобом, довгими, міцними ногами та довгою шиєю.
Окрасою колекції Подільського зоопарку тепер є і голуби шмалькальденські від назви німецького міста Шмалькальден. Шия шмалькальденів прикрашена пишним перовим структурним убором, який часто називають шаллю, шарфом або комірцем. Ноги у шмалькальденів мають густе опірення. За що цих птахів іноді називають «голуби в штанях». Родзинкою колекції Подільського зоопарку тепер стали і голуби породи «німецький шпак». Це одна з найдавніших порід голубів. Виведена вона в 1600-х роках і походить з Південної Німеччини та Тюрінгії. Шпак нагадує звичайного голуба, але має більш стрункий та сильніший вигляд.
Побачити новосельців можна у вольєрі для голубів, що розташований навпроти вольєру європейських ланей.
За словами працівників зоопарку, вже за тиждень після приїзду у Подільський зоопарк новосельці адаптувались до своєї нової домівки. В птахів гарний апетит та настрій. Улюблене заняття крилатих – водні процедури на свіжому повітрі.
Аби птахи не застудились, воду для ванн гріють, а у питну воду додають настій шипшини.

Facebook
Twitter
Telegram

Інші новини

Альпаки під опікою

Альпаки з Подільського зоопарку під надійною опікою. Тепер про них дбає «Медичний центр «Клініка Господарських»

Замовлення екскурсії

Вартість екскурсії з екскурсоводом для групи з 15 осіб – 100 гривень. За кожну людину понад вказану кількість осіб у групі (тобто 15) – у касу сплачується 5 гривень додатково.

З питань організації та замовлення екскурсій Подільським зоопарком телефонуйте за номером
+38 (068) 160-62-04, або залиште свій номер телефону
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.